FAALİYET ALANLARIMIZ

Kameralar ve bunlara bağlı kayıt/kontrol donanımları çeşitli maksatlarla izlenmek istenilen mahallerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle çok geniş alanlarda izleme yapabilmek için, modern teknolojinin bu imkanından faydalanmak en doğru adım olacaktır. Örneğin üniversite kampüsleri veya benzeri geniş alanların izlenmesi başka türlü mümkün olmayabilir. Sahip olunan gelişmiş kamera donanımları, herhangi bir hava koşulunda ve donanım sağlanmış ise karanlıkta dahi izleme yapılabilmesini mümkün hale getirir. Ayrıca bu donanımlar, yüz algılama ve plaka algılama gibi çok gelişmiş donanımları da kullanıcılara arz edebilmektedir.
Video sistemlerinin en önemli amacı gelişen olayları izleyerek veya alarm sistemleri vasıtasıyla anında tespit etmek ve müdahale etmek olmakla birlikte yapılan kayıtları izleyerek daha sonradan olaylardan haberdar olmak ve delil elde etmek de mümkündür.
Güvenlik birimleri CCTV Kapalı Devre Kamera Uygulamaları ile kamera donatılmış olan tüm alanı anlık olarak izleyebilir. Tercih edilmesi halinde her kamera için ayrı bir monitör kullanılabileceği gibi, dönüşümlü olarak tüm kameraların izlenmesi de mümkündür. Farklı marka ürünlerin bir yapıda olduğu sistemlerde, VMS (Video Yönetim Yazılımlar) ile entegre olarak çalışan bu donanımlar, ihtiyacınıza göre oluşturulacak izleme masaları üzerinden sevk ve idare edilir. Yine tercih edilmesi halinde, izleme kameralarına erişim yetkisi bulunan kişilerin, izleme merkezinde olmasalar dahi kameralara erişebilmesi mümkün hale getirilebilir. Uzak bağlantı yolu ile tüm sistemi veya belli bir kameraya yetkilendirilmiş kullanıcıların erişebilmesi mümkündür.

Site Sakinlerinin TV yayınlarını seyretmesi için bir Merkezi Tv Yayın sistemi kurulması gerekir. Bu sistem kurulmadığı taktirde blokların dış cephesi Çanak Antenlerin oluşturduğu çirkin görünümlere sahne olmakta , blok cepheleri delik deşik olmaktadır. Bunun önüne geçmek için Mutlaka (Kablolu yayın’ın olmadığı yerlerde) “ Merkezi Uydu Anten Sistemi” Kurulmalıdır.

Merkezi Uydu anten Sistemi; Bu sistemin (Tavsiye ettiğimiz) altyapısı, inşaat ‘ın sıvası ve boyası yapılmadan önce sıva altı ankastra sının uygun olarak yapılmasıdır.Ancak Yapımı bitmiş, Sahibine teslim edilmiş sitelere bu sistemi uygulamak mümkündür. Tıpkı kablolu yayında Yapılan uygulama da olduğu gibi Daire giriş kapılarından veya uygun görülen noktalardan kablolama yapılması suretiyle dairelere yayın verilir.

Telefon santrali aynı ağ üzerinde bulunan birçok telefonun bir merkeze bağlı olarak iletişimi sağlamak amacı ile geliştirilmiş olan sistemlerdir. Bu sistemler gelen ve giden aramaları otomatik olarak yönlendirebilen sistemlerdir.

Telefon santral sistemleri telefon ile yapılan iletişimlerin en önemli kısmını oluşturmaktadır. Telefon santrali üretildiği ilk zamanlar da elle( manuel) kullanılan sistemlerdir. Geçmiş dönemlerde arama yapılırken öncelikle operatöre bağlanılması gerekmekteydi. Daha sonra ise görüşülmek istenen numara söylenerek bağlantı yapılması beklenirdi.

Sonrasında ise operatör yetkilisi arayan kişi ile aranılan kişinin bağlantısını elle yaparak sağlamaktaydı. İlk çıktığı dönemlerde manuel olarak yapılan telefon görüşmeleri, günümüzde artık hat yönlendirmesini otomatik olarak gerçekleştiren telefon santral sistemleri ile yapılmaktadır.

Yangın alarm ve ihbar sistemleri, olası bir yangın durumunun henüz başlangıcı sırasında algılanıp çeşitli uyarıcılar ile insanları bu durumdan haberdar etmeye yarayan sistemlerin genel adıdır. Bir yapı içerisinde kullanılması gereken tüm zayıf akım sistemlerinin belki de en önemlisi yangın alarm ve ihbar sistemleridir.

Yangın alarm sistemleri temel olarak şu bileşenlerden oluşur;

  • Ortamdaki yangın durumunu henüz başlangıç aşamasında iken algılayabilecek dedektörler (optik duman dedektörü, ısı dedektörü, kombine dedektör, gaz dedektörü, ışın tipi dedektör vb.)
  • Yangın durumunun gözle görülmesi durumunda insanların el ile ihbar sistemini aktif etmesine imkân veren yangın butonları
  • Alarm durumunda sesli ve görsel bir şekilde insanların uyarılmasını sağlayan siren ve flaşörler
  • Yangın durumunda farklı bir sistem ile etkileşime geçmek ve bu sistemleri çalıştırmak ya da durdurmak için kullanılan I/O (giriş / çıkış) modülleri
  • Tüm bu sistemi kontrol eden ve yöneten kontrol panelleri.

Data ve network sistemleri bir binada, kampüs veya şirkette birçok sistemin bağlı olduğu temel altyapıdır. Giderek daha fazla sistem ve uygulama veri ağına bağlı hale gelmektedir.

Bu sistemlerin kapsamında;

  • Yerel Alan Ağı
  • Geniş Alan Ağı
  • Veri Merkezi
  • Ağ Güvenliği
  • Ağ Optimizasyonu ve Yönetimi
  • VLAN, IP Adresi, Port Yapılandırma Veritabanı Tasarımı vardır.

Yerel alan ağı fiziksel olarak birbirine yakın ağların birbirine bağlantı kurmasını sağlayan ağ yapısıdır, birçok şirket veya evde kullanılan sistemdir.

Web siteniz, firmanızın kurumsal kimliğinin dijital platformlarda bir yansımasıdır. İnternet ortamında erişilebilirlik ve ticari amaçlarınızın gerçekleşmesi ile birlikte mevcut müşteri portföyünüzü de geliştirmeniz için kullanabileceğiniz en etkili yöntem web sitenizdir.

Tasarım konusunda A’dan Z’ye titiz bir şekilde ilerlediğiniz takdirde, ziyaretçilerinizin potansiyel müşterileriniz olma olasılığını fazlasıyla yükseltmiş olursunuz. Günümüzde pek çok tüketici ziyaret ettiği sayfalardan alışveriş yapmadan önce mutlaka web tasarım konusuna dikkat etmektedir.

İşletmenizi analiz ederek işiniz için gerekli donanımları en verimli şeklide sizlere sağlamaktayız.